Valborg

Varje år firas valborg med Göta studentkår! Läs mer om evenemanget nedan!

Vad är valborg för firande?

Som tradtionen kräver arrangerar Göta studentkår, Handelshögskolans i Göteborg studentkår och Sahlgrenska akademins Studentkår ett skönklingande Valborgsfirande i Trädgårdsföreningen. Kårernas orkestrar kommer att spela, duktiga sångfåglar att sjunga och färgsprakande dansare att svänga på ben och armar för att fira att våren är kommen.

Paraden från Götaplatsen

Valborg vore inte valborg utan en parad! Många sexmästerister börjar sin valborg med champagnefrukost med sexmästeriet MatNatSex. Därefter trillar de ner till Götaplatsen och ställer upp sig inför paraden som brukar börja 12.30 för Göta studentkår, därefter march till trädgårdsföreningen!

Trädgårdsföreningen

Väl färdigmarchade ställer sig föreningarna i åldersordning bredvid trädgårdsföreningens scen. Det är en mäktig syn med många färglada föreningskläder och vackra fanor och standar. Sen är det dags för rektorns tal och prisutdelningar. Därefter brukar de olika kårernas orkestrar och körer spela, dansa och sjunga för alla oss på GU.

Volontär inför valborg

Skulle du vilja vara volontär på Valborg? I jobbet ingår att dela ut flyers med schema, se till så att det inte är några störande moment som påverkar eventet eller körschemat samt se till att det är rent och snyggt runt omkring där vi är.

För arbetet får man en fantastiskt fin medalj, en kul upplevelse samt en unik inblick i arbetet med att arrangera ett event som detta! Ansökan brukar öppna någon gång i mitten av april.

Vilka är detta för?

Alla studenter som gillar traditioner är välkomna att medverka! Vill man titta på när studentföreningarna paraderar kan man alltid börja dagen vid götaplatsen!

Last updated