Evenemang

Här kan du läsa lite mer om hur man skapar och arrangerar ett evenemang!

Hur arrangerar jag ett evenemang?

För att arrangera ett evenemang krävs mycket planering beroende på evenemang. Allting börjar med en tanke eller idé. Det kan vara allt ifrån en sittning till en spelturnering! Det är svårt att arrangera ett helt evenemang på egen hand, oftast behövs det hjälp från ett team såsom en förening för att kunna delegera olika arbetssysslor.

Boka datum, tid och lokal

Om ditt evenemang inte är utomhus behöver du boka lokal. Beroende på fakultet är det lite olika hur du gör detta, fråga förslagsvis prefekten på din fakultet vart du borde vända dig. Vill du däremot boka studenternas hus får du kolla här i wikin under Lokalbokningar.

Biljetter?

Finns det ett begränsat antal platser på ditt evenemang kan det vara en bra idé att ha biljettförsäljning. Detta sker oftast genom eventflödesappen Orbi. Priser för biljettförsäljning brukar vara den ungefärliga totalkostnaden av evenemanget delat med antal platser, billigare för götamedlemmar/stödmedlemmar om du är en förening under Göta studentkår.

Sprida ut informationen på sociala medier

För att få studenter på dina evenemang behövs det spridas i diverse kanaler för att visa att det sker! Göta studentkår kan ibland hjälpa till att sprida information om ditt event i våra kanaler, tveka aldrig att fråga om det är möjligt.

Last updated