Orbi - eventflödesapp

Göta studentkår har våren 2021 beslutat sig för att börja använda appen Orbi. Från och med hösten 2021 ska därför alla evenemang i Göta studentkårs regi.

Vad innebär detta för dig som student?

Om du är intresserad av att veta vilka evenemang Göta studentkår genomför och sedan vill anmäla dig eller köpa en biljett så är det i Orbi som informationen finns.

Ladda därför ner appen Orbi där du vanligtvis laddar ner appar. Du får sedan ange information om dig samt välja lärosäte och sektion.

För att hitta Göta studentkårs evenemang så välj lärosäte Göteborgs universitet

Du kan sedan välja en sektion och även att följa en förening som finns på den sektionen. Det är möjligt att följa flera sektioner och flera föreningar.

Vad gäller för Göta studentkårs föreningar?

Göta studentkår vill såklart att samtliga evenemang i och runt våra studenter ska vara lätta att komma åt och finnas samlade på ett ställe. Därför ser vi gärna att ni också vill vara med oss hos Orbi.

Att ha ett föreningskonto hos Orbi är gratis, det är då möjligt att ladda upp evenemang, med information om evenemanget, ladda upp en omslagsbild och även att skapa en anmälningslista genom "Free tickets".

Appen kan även användas för att sälja biljetter. Men för att det ska vara möjligt krävs att det upprättas ett transaktionsavtal mellan föreningen och Orbi, och för att det ska vara möjligt krävs ett organisationsnummer, samt att föreningen har ett konto dit pengar kan föras över. För varje transaktion/biljett som säljs tar Orbi en transaktionskostnad på 3 kr + 3 % av biljettbeloppet. Orbi betalar sedan ut pengar till föreningen en gång i veckan, men utbetalat belopp blir då "total biljettförsäljning" minus transaktionskostnaden.

MEN eftersom Göta studentkår vill att föreningar som vill kunna sälja biljetter inte ska behöver hindras av att transaktionskostnaden blir för hög eller om föreningen inte har ett eget organisationsnummer så kommer ett annat alternativ här:

  • Göta studentkårs avtal med Orbi gällande transaktioner kopplas mot föreningens konto och pengar för sålda biljetter betalas då ut först till Göta studentkår, kostnaden för transaktionerna tar Göta studentkår och Göta studentkår för sedan vidare hela biljettförsäljningsbeloppet till föreningens bankkonto.

    • Krav: att föreningen har ett föreningsbankkonto (i egen regi med en bank, eller genom Göta studentkår)

Är din förening intresserad av att skapa ett eventflödeskonto hor Orbi? Ta kontakt med ekonomiansvarig Erika Darljung, erika.darljung@gota.gu.se.

Last updated