Kårkällar'n

Göta studentkårs studentpub.

Aktuell information

Kårkällar'n är för närvarande stängd för renovering och har varit det sedan hösten 2018. Renoveringen beräknas vara klar till våren 2022.

Bakgrund till det långa uppehållet och renoveringen av puben

Sammanfattningsvis började allting under hösten 2018 genom upptäckten att det saknades aktuell branddokumentation för puben, vilket gjorde att puben inte kunde få ett nytt alkoholtillstånd förrän det hade åtgärdats. Eftersom puben skulle vara stängd under en period beslutade Göta studentkår att ansöka om pengar för att genomföra en renovering av Kårkällar'n, då puben länge varit i behov av både större och mindre uppgraderingar.

Både ansökningsprocessen av medel för att finansiera renoveringen och själva renoveringsperioden visade sig vara en mycket långdragen process. Trots att en ny branddokumentation togs fram tillsammans med Göteborgs universitet och att Kårkällar'n därmed fick ett nytt treårigt alkoholtillstånd så kunde puben inte öppna och har därmed varit stängd i 2,5 år medan renovering har utförts. Renovering av puben pågår fortfarande och i dagsläget satsar vi på att öppna igen till höstterminen 2021.

Om Kårkällar'n

Kårkällar'n är Göta studentkårs studentpub av studenter för studenter och är belägen i källarvåningen i Studenternas hus. Alla studentkårsmedlemmar vid Göteborgs universitet är välkomna till puben för att njuta av god mat och dryck till studentvänliga priser.

Kårkällar’n drivs av Göta studentkårs Pubkommitté och tillsammans med framför allt sexmästerierna ser de till att verksamheten hålls igång och att pubens dörrar är öppna för besökare varje onsdag mellan 17:00-01:00. Kårkällar’n är även behjälplig med mycket av den övriga pub- och eventverksamhet i Studenternas hus, bland annat studentevenemang med utskänkningstillstånd.

Last updated